Over mij

Ik ben Judith van de Camp, specialist in het verbeteren van beweging en kwaliteit van leven voor zowel mens als dier!

 

Mijn passie is om jou en/of je dier te begeleiden naar een beter leven door lichamelijke en mentale aspecten die aandacht vragen te veranderen.

Ik ben Lifestyle Coach, voedingsdeskundige, Advanced Practitioner in EMMETT Therapie voor mens, paard en hond en geef ook littekenbehandelingen. Ik breid mijn kennis steeds uit door steeds cursussen, opleidingen en training te volgen. 

 

Daarnaast ben ik senior instructor voor EMMETT Techniek voor en honden én docente voor de opleiding EMMETT Techniek humaan. Ik kan jou dus ook handvatten leren om zo jezelf, je familie of vrienden óf je hond/paard te kunnen ondersteunen. Maar ook als je professional bent en werkzaam met mensen en/ of honden in je praktijk kun je bij mij een opleiding volgen om zo je praktijk uit te breiden met een mooie, zachte en zeer effectieve therapie.

Jou en/of je dieren helpen bij het verbeteren van je kwaliteit van leven is mijn uitdaging, mijn passie en ik stel hierbij alles in het werk om jou hierin verder te helpen.

 

Hoe zie jij je leven voor je? Wil je je graag vrijer bewegen, beter presteren in je sport, samen met je paard óf je hond, rust in je hoofd en lichaam, minder pijn en ongemakken? Of wil je graag een gezondere leefstijl? 

 

Ik verwelkom je graag in mijn praktijk!


Mijn verhaal

Samen met mijn gezin én onze honden woon ik  in Tilburg. In 2015 heb ik mijn leven omgegooid en ben ik iets gaan doen waar mijn hart altijd al lag. Een therapie leren om mens en dier te helpen.

 

Ik kwam in aanraking met een therapeute. Zij had enkele jaren terug mijn zoon zo goed geholpen én we spraken toen al over mijn passie voor paarden en dat ik ook zo graag meer zou willen leren over het lichaam en ook om dieren te helpen met pijn. Nu kwam ik voor iemand anders. Deze man had behoorlijke pijn klachten, dus stelde ik voor om haar eens te bezoeken.

 

Deze man werd op een stoel gezet met zijn rug naar me toe. Door de pijn en spanning in zijn lichaam was er geen vorm te zien van zijn ribben en schouderbladen. Ze zette haar vingers met een hele zachte druk op zijn schouders en andere punten en ik zag voor mijn ogen de vorm van de rug veranderen. Ribben en schouderbladen kwamen tevoorschijn. Zonder er over na te denken vond ik het logisch dat dit een goed teken was. Er kwam ontspanning in het lichaam en dit zou ervoor zorgen dat de pijn en restricties minder werden. Dit was ook het geval. De dame vertelde me dat ze een nieuwe Australische therapie had geleerd én dat die ook voor paarden was. Ik vertrok naar Engeland, de eerste reis van velen die nog gingen volgen.

 

Dag 1 van de opleiding leerden we een handeling voor de paarden en ik vroeg me af wat de toegepaste druk zou zijn bij deze correctie. Een instructor en zeer ervaren therapeute stapte naar voren en bood aan om het bij mij te laten voelen.

 

Ik leed al sinds jaren aan heftige migraine aanvallen, waarbij ik soms wel 3 dagen op bed lag en veel moest overgeven. Ik had medicijnen die wel goed werkten, maar die moest ik wel écht op tijd innemen.

 

Ze rolde over een ligament in mijn nek, links, ik weet het nog als de dag van gister. Het deed best pijn op dat moment maar direct daarna voelde ik een warme gloed door mijn nek en schouder gaan. Ze deed het nog 2 keer en ik heb dat weekend voor het eerst sinds jaren geen medicijnen in hoeven te nemen. Alles had ik al geprobeerd; accupunctuur, diëten, een vreemde "dokter" in Baarle Nassau, magnetiseur, paranormaal genezer (die toch in staat was om mijn moeder te genezen), chiropractor en nog meer, maar nooit had iets geholpen en ik had me daar bij neergelegd. En nu ik hier aan een opleiding begon om paarden te kunnen helpen, werd ik even van mijn migraine af geholpen?! Hoe kon dit? Ik werd nog enthousiaster over deze therapie en al snel werd ik gevraagd om de opleiding in Nederland te gaan geven. Ik rondde al snel ook de opleiding voor mensen en honden af en ging ook opleidingen in het buitenland geven. Spanje, Kroatië, Frankrijk en USA. 

Maak een afspraak:

 

Telefonisch: 0031-6-34839376

WhatsApp

Email: info@echtherapieen.nl