Over mij

Samen met mijn gezin én mijn hond woon ik  in Tilburg.

 

In 2015 heb ik mijn leven omgegooid en ben ik iets gaan doen waar mijn hart altijd al lag. Een therapie leren om mens en dier te helpen.

 

Ik kwam in aanraking met een therapeute. Zij had enkele jaren terug mijn zoon zo goed geholpen én we spraken toen al over mijn passie voor paarden en dat ik ook zo graag meer zou willen leren over het lichaam en ook om dieren te helpen met pijn. Nu kwam ik voor iemand anders. Deze man had behoorlijke pijn klachten, dus stelde ik voor om haar eens te bezoeken.

 

Deze man werd op een stoel gezet met zijn rug naar me toe. Door de pijn en spanning in zijn lichaam was er geen vorm te zien van zijn ribben en schouderbladen. Ze zette haar vingers met een hele zachte druk op zijn schouders en andere punten en ik zag voor mijn ogen de vorm van de rug veranderen. Ribben en schouderbladen kwamen tevoorschijn. Zonder er over na te denken vond ik het logisch dat dit een goed teken was. Er kwam ontspanning in het lichaam en dit zou ervoor zorgen dat de pijn en restricties minder werden. Dit was ook het geval. De dame vertelde me dat ze een nieuwe Australische therapie had geleerd én dat die ook voor paarden was. Ik vertrok naar Engeland, de eerste reis van velen die nog gingen volgen.

 

Dag 1 van de opleiding leerden we een handeling voor de paarden en ik vroeg me af wat de toegepaste druk zou zijn bij deze correctie. Een instructor en zeer ervaren therapeute stapte naar voren en bood aan om het bij mij te laten voelen.

 

Ik leed al sinds jaren aan heftige migraine aanvallen, waarbij ik soms wel 3 dagen op bed lag en veel moest overgeven. Ik had medicijnen die wel goed werkten, maar die moest ik wel écht op tijd innemen.

 

Ze rolde over een ligament in mijn nek, links, ik weet het nog als de dag van gister. Het deed best pijn op dat moment maar direct daarna voelde ik een warme gloed door mijn nek en schouder gaan. Ze deed het nog 2 keer en ik heb dat weekend voor het eerst sinds jaren geen medicijnen in hoeven te nemen. Alles had ik al geprobeerd; accupunctuur, diëten, een vreemde "dokter" in Baarle Nassau, magnetiseur, paranormaal genezer (die toch in staat was om mijn moeder te genezen), chiropractor en nog meer, maar nooit had iets geholpen en ik had me daar bij neergelegd. En nu ik hier aan een opleiding begon om paarden te kunnen helpen, werd ik even van mijn migraine af geholpen?! Hoe kon dit? Ik werd nog enthousiaster over deze therapie en ging ook de opleiding voor mensen doen. Al snel werd ik gevraagd om de opleiding in Nederland te gaan geven. Ik rondde daarna ook de opleiding voor honden af en ging ook opleidingen in het buitenland geven. Spanje, Kroatië, Frankrijk en USA. 

 

Inmiddels heb ik mijn kennis en vaardigheden uitgebreid en ik blijf mijn kennis ook uitbreiden, zodat ik jou zo goed mogelijk kan ondersteunen waar nodig.


Maak een afspraak:

 

Telefonisch: 0031-6-34839376

WhatsApp

Email: info@echtherapieen.nl